IAQ-möten i Milwaukee

Nu är jag i Milwaukee för IAQ-möten, ASQ Congress samt massa andra spännande möten och diskussioner. Igår hade vi styrelsemöte för IAQ och idag håller vi IAQs General Meeting, vilket är ett internt möte som hålls för våra medlemmar tre gånger om året.

På dagens möte kommer bl a Toyotas tidigare vice VD och numera teknisk rådgivare till företagets styrelse Mr Sasaki att hålla en spännande introduktionsföreläsning som följd av att han nyligen valts in som medlem i IAQ. Temat är, som jag tidigare nämnt här, hur Toyota involverar medarbetarna i kvalitetsarbetet genom sitt program som "Toyota no ji kotei-kanketsu" (Toyota’s built in quality with ownership). För mig känns detta oerhört intressant då jag just nu skriver på en bok om medarbetarskap tillsammans med Marita Bergendahl. Jag kommer snart att berätta mer om detta arbete inom Toyotas här.

Under dagen har vi även att antal andra intressanta föreläsningar både  från några av våra egna medlemmar men också från externt inbjudna föreläsare så som Baldridgevinnaren Pewaukee School. Vi diskuterar även en mängd andra frågor så som konferenser, publikationer, FN-samverkan, samverkan med ASQ, EOQ och JUSE etc.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter