Nu är jag i Kina och håller föredrag om framtidens kvalitetsutveckling, ledarskap och medarbetarskap

Idag har jag anlänt till Shanghai för att vara key note speaker på deras årliga kvalitetskongress samt träffa ett antal företagsledare för att diskutera kvalitetsområdets framtida utveckling samt hur de kan behöva utvecklas framöver. Intressant är att samhället utvecklas och styrs allt mer utifrån ett kvalitetstänkande på många olika plan. När jag stod i kön till imigrationskontrollen på flyg platsen så rullade en film kontinuerligt på alla displayer som handlade om hur denna organisation arbetade med kvalitet och hade som mål att öka kundtillfredsställelsen. Då jag kollade  in på nätet efter några sociala aktiviteter, möttes jag direkt av massa text om hur turistindustrin i Kina systematiskt arbetar med att förbättra kvaliteten. När jag var ute och handlade möttes jag av kvalitetsbudskapet att antal gånge i affä. I flera fall så hänvisades till landets program för kvalitetsutveckling. Man verkar alltså ta 10-årsplanen på fullaste allvar. Återkommer snart med mer tankar från möten och diskussioner med näringslivet här borta....

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter