Lär från omvärlden - Global State of Quality visar vägen!

Under vintern och våren har ASQ genomfört sin Global State of Quality-undersökning där över 1600 kvalitetsprofessionella från hela världen, representerande de flesta branscher, besvarat en mängd frågor. Själv har jag varit med och lett undersökningsarbetet genom dess Advisory Panel och upplever att jag lärt mycket under detta arbete.

I studien jämförs genomsnittliga organisationer med organisationer som klassas som världsklass. Detta ger en mängd intressanta skillnader som tydligt pekar ut vad som behöver utvecklas och läras av många. Studien publicerades under ASQs konferens här i Milwaukee och finns nu tillgänglig att läsa. Jag rekommenderar att alla som arbetar med kvalitet, verksamhetsutveckling och/eller förbättringsarbete lägger några timmar på att studera den. Kanske en lämplig syssla på regniga dagar i sommar….

Studien kan du ladda ner på ASQs hemsida eller här.

Vill du läsa mer intressanta studier så rekommenderar jag att du dessutom läser den framtidsstudie som vi tog fram här om året genom SQMA (Swedish Quality Management Academy). Även den kan du ladda ner här.

Senaste inläggen

Bloggarkiv