BBQ med fokus på kvalitetsområdets historia och framtid!

Man kan ofta lära mycket av historien. I många fall upprepar sig saker i framtiden, lärdomar kan dras från sådant som tidigare skett och en gemensam historia skapar trovärdighet och långsiktighet.  För att bidra till detta lärande kommer Sandholm Associates att anordna ett seminarium på temat historia och framtid. Seminariet kommer att ledans av mig samt Lennart Sandholm som 1971 grundade Sandholm Associates och därefter var företagets VD i många år.

Lennart blev tidigt 60-tal Sveriges första svenska kvalitetschef på koncernnivå inom Electrolux och nådde stora framgångar bl a genom gediget stöd från företagets VD Hans Werthén, något som visade vägen för många andra företag. Genom ett nära mentorstöd från kvalitetshistoriens kanske viktigaste person Joseph Juran förde han som konsult och utbildare även det moderna kvalitetstänkandet till Sverige och till många andra länder. 1976 startade han kvalitetsforskningen vid Linköpings nuvarande universitet och 1989 även vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm där han blev var adjungerad professor. Få personer är därigenom bättre lämpade att ge en personlig och egenupplevd bild av den moderna kvalitetshistorien.

Själv leder jag idag Sandholm Associates verksamhet samt är dessutom docent vid KTH och vice president för International Academy for Quality (IAQ). Jag är involverad i en mängd olika projekt både i Sverige och internationellt och har dessutom en aktiv roll i svenskt kvalitetsarbete via bl a SQMA, BES, SIQ och SFK. Detta har gett mig många insikter och erfarenheter gällande vad som pågår inom kvalitetsrörelsen runt om i världen. Saker som jag i detta seminarium ska försöka sammanfatta och dela med deltagarna med avsikt att blicka in i en tänkbar framtida utveckling.

Förutom att lyssna på Lennarts och mina erfarenheter och reflektioner så kommer vi att bjuda på nygrillat med tillbehör. Vår avsikt är att skapa en trevlig kväll full av lärande och erfarenhetsutbyte.

Seminariet är kostnadsfritt och kommer att anordnas i Sandholm Associates lokaler på Tegnergatan 40 tisdagen den 20 juni kl 17.30 – 20.30. Anmälan sker via www.sandholm.se Observera att det är ”först till kvarn” som gäller då antalet platser är begränsat…

Hoppas du kommer!
Lars

Senaste inläggen

Bloggarkiv