Förbättringsarbetets 7 dödssynder!

Efter att i över 25 års tid arbetet med lära ut, utveckla metodik för och forska om systematiskt förbättringsarbete i olika former har jag sett ett antal brister och fel som ofta begås och som är huvudorsaker till att förbättringsinitiativ som startas inte leder till förväntade resultat och effekter. Jag har över åren arbetat med en stor mängd företag och organisationer från länder spridda över jordklotet och ironiskt nog insett att det i stor utsträckning handlar om några få misstag som ständigt upprepas. Saker som emellanåt får mig att ställa mig frågan varför folk aldrig lär sig att göra rätt? Hur svårt kan det vara?

Jag tänker nu dela dessa erfarenheter i en artikelserie som jag valt att kalla förbättringsarbetets 7 dödssynder. Fokus kommer att ligga på sju olika områden som alla måste hanteras på rätt sätt för att en verksamhets förbättringsarbete ska ge fina resultat och bidra till verksamhetens långsiktiga framgång. Jag kommer att beskriva dessa viktiga områden utifrån vad du absolut inte får göra. Jag kommer att beskriva de ”synder” som så ofta begås i förbättringsarbetet och som du måste lära dig undvika om du vill nå framgång. Min avsikt är att ge dig några avgörande råd att hålla i minnet. Håll ögonen på denna sida! Första avsnittet kommer om några dagar…

Senaste inläggen

Bloggarkiv