Tata Group är ett av de mest intressanta företagen att lära ifrån!

Indiens största företag är Tata Group med över 660 000 anställda. Företaget består av över 100 bolag och är verksamt inom en mycket stor mängd olika affärsområden så som ståltillverkning, biltillverkning, livsmedel, bankverksamhet, försäkringbolag, resebolag, förlagsverksamhet, kemisk industri, it-bolag, energibolag, hotellverksamhet och mycket annat. Tata dominerar Indiens näringsliv och har kommit att förknippas med landets industrialisering, inte minst efter landets självständighet 1947.
Sedan många år har Tata Group valt att lägga ett koncernövergripande kvalitets- och excellenceprogram som grund för hur bolaget drivs och leds. Framgången har varit enorm. Under de senaste 20 åren har företaget 20 dubblats i storlek.

På konferensen Excellence Summit som vi ordnar i Göteborg 11-12 September kommer Sunil Sinha, som är en av Tatas högsta chefer och som dessutom ansvarat för uppbyggnaden av bolagets excellenceprogram, att dela sina erfarenheter om vad som gjort Tata så framgångsrikt. Detta är ett unikt tillfälle att få en inblick i Tatas sätt arbeta och tänka. Att det överhuvudtaget är möjligt att genomföra detta beror på att jag har haft turen att få lära känna Sunil genom mina internationella uppdrag och att han har en stark förkärlek till Sverige då han som ung tillbringat en tid i Karlstad som utbytesstudent. Du kan läsa mer om Sunil och Tatas kvalitets- och excellencearbete i en intervju vi gjorde med honom förra året.

Mer information om konferensen Excellence Summit och möjlighet att anmäla dig finner du på www.excellencesummit.se . Är du intresserad av vad som händer inom kvalitetsvärlden idag och vill ta del av helt unika föredrag från de bästa är detta åtets viktigaste aktivitet!

Senaste inläggen

Bloggarkiv