Kinesiskt besök och samverkan

Under tre dagar har vi haft besök av en kinesisk delegation. Gruppen leds av Madam Tang som är president för Shanghai Association for Quality (SAQ) och har utöver detta grundat betydande delar av dagens kinesiska kvalitetsrörelsen. Hon fick sin grundutbildning tidigt 80-tal genom Sandholm Associates här i Sverige och har sedan dess mycket starka band till oss. Med sig hade hon en grupp kvalitetsspecialister och chefer från kinesiskt näringsliv. Det blev några intensiva men mycket trevliga och givande dagar. 

Vi började med en riktig svensk midsommarmiddag hemma i min trädgård. Kul att visa hur vi svenskar firar våra högtider. Måndagen tillbringade vi på Sandholm Associates där jag och min kollega Marita Bergendahl bl a höll seminarium om medarbetarskap och kvalitetskultur. Ett område som intresserar dem mycket. Vi ordnade även ett seminarium där de fick diskutera kvalitetsarbete med företrädare från ABB och BillerudKorsnäs. Mycket tid gick också åt för att diskutera vår samverkan.  Tisdageftermiddagen tillbringade vi hos SIQ där Mats Deleryd berättade om SIQ:s nya modell och mycket annat matnyttigt. Även här låg mycket fokus på utvecklingen av ett starkare samarbete mellan våra länder kvalitetsmässigt.

Med på besöker var företrädare för det kinesiska företaget Shanghai Zhenhua Heavy Industry Co Ltd (ZPMC). ZPMC är världens ledande leverantör av hamnkranar och totala transportsystem för hamnar. Man har byggt många av världens största och modernaste hamnar. Utöver detta bygger företaget andra komplexa stålkonstruktioner. Ett av företagets prestigebyggen är the San Francisco-Oakland Bay Bridge. Koncernens kvalitetschef Lu Jianhua var en av våra gäster och berättade om ett imponerande kvalitetsarbete. Företaget, som sysselsätter ca 45 000 personer, förefaller genomsyras utav ett kvalitetstänkande och jag ser fram emot att få besöka dem och träffa deras vd nästa gång jag åker till Shanghai.

Senaste inläggen

Bloggarkiv