Den första kvalitetsvågen kom från Japan, den andra lär med stor sannolikhet snart komma från Kina!

Läs artikeln nedan som handlar om ett av Kinas kvalitetsledande företag. Där finns allt det vi själva behöver fokusera på. Ett stort engagemang för, rikligt med resurser dedikerade till och omfattande kompetensutveckling avseende kvalitet och systematiskt förbättringsarbete. Som professor i Kvalitet vid Shanghai University ser jag denna utveckling mycket nära och vet samtidigt att svenska företag fortfarande har alla möjligheter möta upp. 
Agerar vi inte snarast är risken mycket stor att många svenska företag kommer att möta samma öde som varvsindustrin, kameraindustrin och hemelektronikindustrin mötte som följd av den japanska kvalitetsvågen på 70-talet. En långsiktig och seriös kinesisk kvalitetssatsning går inte att möta med bortförklaringar, handelshinder, kostnadsnedskärningar, kampanjer och kvartalstänkande!

Läs gärna även dessa skrifter fulla med exempel på hur framgångsrika verksamheter hanterar detta arbete. Hör gärna av er om ni vill diskutera detta mer eller ha stöd i er ledningsgrupp/styrelse för hur ni ska gå tillväga!

Senaste inläggen

Bloggarkiv