Lär mer om kvalitets- och förbättringsdrivet hållbarhetsarbete!

Att uppnå en mer hållbar utveckling på vår planet, är med säkerhet mänsklighetens viktigaste och svåraste uppgift inför framtiden. Hållbarhet handlar om klimat, föroreningar, pandemier, svält, rättvisa och mycket annat. För att lyckas krävs det inte bara engagemang och fokus utan även kunskap. Här gäller det, som jag under många år propagerat för, att koppla ihop all den kunskap och kompetens som finns avseende hur man förbättrar, löser problem och utvecklar processer med det hållbarhetsarbetet som drivs. Först när man använder all den kraft som finns i en god förbättringsförmåga för att arbeta med hållbarhet, kan man förvänta sig att de fina resultaten kommer.

För att visa vägen tog vi hösten 2019 inom IAQ initiativet att lansera en ny global utmärkelse med syfte att lyfta fram goda exempel på hur kvalitet och förbättring driver hållbarhet. Vår avsikt med detta initiativ är att fler ska förstå och få djupare kunskap om vad som krävs för att arbeta med hållbarhet utifrån de faktorer som är relevanta rotorsaker till de problem som diskuteras i hållbarhetsdebatten. Själv har jag lett arbetet med att ta fram IAQ Quality Sustainability Award och höstens genomförande av den första utmärkelseprocessen. Detta har jag gjort tillsammans med ett fantastiskt team av kvalitetsexperter och ledare från olika länder runt om i världen. Arbetet har krävt en hel del av oss, men också varit oerhört lärorikt och roligt.

Nu är det jättekul att kunna delge mottagarna av IAQ Quality Sustainability Award 2020. Utav de 29 ansökande projekten valde vi ut två fantastiska vinnare. Vill du läsa mer om vad de har uppnått och hur de har gått tillväga, har jag nedan lagt ut beskrivningar från båda projekten. Läs och låt dig inspireras! 

Senaste inläggen

Bloggarkiv