Utmärkelse i påskpresent

Här om dagen fick ett kul paket från American Society for Quality (ASQ), dvs USA:s nationella kvalitetsorganisation. Paketet innehöll en utmärkelse till mig. Jag är och har länge varit mycket engagerad i ASQ. 2019-2020 satt jag i ASQ:s styrelse (Board of Directors), jag ingår nu i styrelsens valberedning (ASQ Nomination Committee), i ASQ:s globala rådgivingsgrupp (ASQ Global Advisory Committee), i ASQ:s strategiska kommittee (ASQ Strategic Planning Commitee) samt i ASQ Award Board som delar ut stipendier och utmärkelser. Jag verkar ha blivit mer amerikan är amerikanarna själva…

ASQ är en fantastisk organisation som grundades 1946. Sedan dess är ASQ en av de organisationer som betytt allra mest för kvalitetsvärldens utveckling. Tillsammans med EOQ (European Organization for Quality) och JUSE (Union of Japanese Scientists and Engineers) grundade ASQ 1966 även den globala kvalitetsorganisationen International Academy for Quality (IAQ), vilken jag idag leder. Min personliga vision med mitt globala kvalitetsengagemang är att bidra till att bygga staka broar mellan kvalitetsprofessionella i olika organisationer och länder samt verka för en genuin och kompetent kvalitetsrörelse som kan göra skillnad och bidra till en hållbar världsutveckling.

Senaste inläggen

Bloggarkiv