Tuffa tider kräver bättre ledarskap!

Att lyckas väl när allting rullar på, ekonomin skenar och marknaden efterfrågar allt som säljs är inte särskilt svårt. När konjunkturläget blir tuffare, ekonomin sviktar och osäkerheten ökar ställs helt andra krav på ledarskapet om en verksamhet ska förbli framgångsrik. Detta gäller i alla former av verksamheter. Privata och offentliga. Stora och små. Varu- och tjänsteproducerande. Vad som krävs är ett ledarskap som inte bara fokuserar på fina mål utan som är gediget involverat i att stödja verksamhetens förbättring och utveckling.

Den allmänna bilden just nu är att ekonomin och konjunkturläget snabbt håller på att bli tuffare. Efter många års kontinuerlig uppgång och tillväxt har Covid och kriget i Ukraina börjat ta ut sin rätt. Kriser går dock att hantera och mildra. Men för att lyckas ställs mycket stora krav på ledarskap. Och detta är en resa som behöver inledas snarast. Att vänta tills motgångarna växer gör det bara än svårare att vända utvecklingen.

För dig som vill finna inspiration rekommenderar jag att du läser vårt senaste nummer av tidningen Potential. Här finner du intervjuer med flera mycket duktiga ledare som delar sina tankar om vad ett förbättringsdrivet ledarskap innebär. Bland annat ger Christian Levin, som är vd för Scania och Traton, sin bild av detta. Du finner tidningen här.

Hör gärna av dig om du vill diskutera hur du på allvar kan få i gång denna utveckling i din egen organisation!
 
//Lars

Senaste inläggen

Bloggarkiv